Порошенко звільнив кіноіндустрію на п’ять років від ПДВ

Порошенко звільнив кіноіндустрію на п’ять років від ПДВ
Президент Петро Порошенко підписує Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» та Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематогр
Фото: прес-служба АП

Президент передбачає, що кількість глядачів, які ходять на українські фільми, сягне у 2017 році мільйонної позначки

Президент Петро Порошенко провів зустріч з представниками вітчизняної теле- та кіноіндустрії, під час якої підписав Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» та Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні». Про це повідомляє прес-служба АП.

Глава держави зауважив, що ці зміни — продовження підтримки виробництва національних фільмів задля розвитку галузі та інтеграції України в світовий кінопростір. Він нагадав, що навесні було прийнято Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», дія якого вже дала конкретні результати.

«На сьогодні можемо констатувати, що конкретні практичні результати цього Закону ми вже маємо. Якщо в 2013 році кількість глядачів, які відвідували кінотеатр для того, щоб подивитися українські фільми складала близько 190 тисяч за рік, то цього року ми очікуємо цифру, яка значно перевищить мільйон, а в 2016 році це було близько 900 тисяч», — констатував Петро Порошенко.

«В 2016 році було знято і вийшло на екрани 35 нових українських фільмів. Це найбільша кількість за часів незалежності. Конкретний, практичний результат. Причому я маю підстави стверджувати, що цього року ця цифра може бути навіть більше — з впевненістю дивляться в майбутнє і вже закладені підстави для того, щоб робити більше 120 фільмів», — додав Президент, звернувши увагу на той факт, що значна частина цих фільмів патріотичні, воєнно-патріотичні.

Саме зміни до Податкового і Митного кодексів сприятимуть подальшій підтримці та розвитку виробництва якісного вітчизняного кінопродукту, зазначив Глава держави. «Зараз переді мною є ще один Закон, навіть два, які спрямовані на подальшу державну підтримку кінематографії. Йдеться і про зняття оподаткування, зняття мита на обладнання, яке завозиться кінематографістами для того, щоб знімати якісне, патріотичне, українське кіно», - зазначив Петро Порошенко.

Документами запроваджується звільнення на 5 років від оподаткування ПДВ та ввізним митом товарів, що використовуються у кінематографії. Також, передбачені пільги з ПДВ при дистрибуції, демонстрації, розповсюдженні національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою.

«Я тішуся цьому (ухваленню Законів — ред.), бо це означає, що командними діями ми можемо забезпечити ефективну координацію продюсерів, творчої інтелігенції, громадськості, Парламенту, Уряду і Президента», — сказав також Петро Порошенко.

Присутні на зустрічі представники теле- та кіноіндустрії подякували Главі держави за послідовну підтримку галузі, якої не було за всі роки незалежності. Вони висловили переконання, що в майбутньому кількість якісного українського кіно зростатиме.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: