Українські фільми «Ворошиловград» і «Стоп-Земля» перемогли на міжнародному кінофестивалі

Українські фільми «Ворошиловград» і «Стоп-Земля» перемогли на міжнародному кінофестивалі
Команда, яка працювала над створенням фільму "Ворошиловград"
Фото з офіційної сторінки Сергія Жадана у Facebook

За словами голови Держкіно, журі німецького кінофестивалю вже третій рік поспіль оцінює українські проекти як найкращі

Українські кінопроекти  «Ворошиловград» і «Стоп-Земля» отримали головні призи в індустріальній секції міжнародного кінофоруму Connecting Cottbus (Німеччина). Про це повідомляє прес-служба Держкіно. 

«Проект «Ворошиловград», що є екранізацією однойменного роману Сергія Жадана і реалізовується за підтримки Держкіно України, переміг у секції Work in Progress. Ця секція у рамках кінофоруму організована цьогоріч уперше. «Ворошиловград» обрали з 50 проектів, поданих з усієї Європи. Команда проекту отримала грошовий приз розміром 35 тис. євро», - йдеться в повідомленні.

Екранізацію «Ворошиловграда» здійснює режисер Ярослав Лодигін, для якого ця повнометражна робота стала дебютною. Стрічка створюється у копродукції України (компанія Limelite) та Швейцарії (Film Brut). Оператор-постановник – Сергій Михальчук, продюсер – Володимир Яценко. Сценаристи - Сергій Жадан, Ярослав Лодигін та Наталія Ворожбит.

Торік «Ворошиловгад» на цьому кінофорумі отримав аж дві нагороди: COCO Best Pitch Award і COCO Producers Network Award.

Цьогоріч ці дві нагороди отримав український кінопроект «Стоп-Земля» - повнометражний ігровий дебют Катерини Горностай. Проект визнали найкращим зі 125 поданих. Команда фільму отримала грошовий приз розміром 1500 євро.

«Стоп-Земля» є спільним проектом двох українських продюсерських компаній. Продюсери фільму - Віталій Шереметьєв та Наталія Лібет («Ессе Продакшн Хаус»), Геннадій Кофман, Ольга Бесхмельніцина («Магіка-фільм») і Вікторія Хоменко.

«Я вважаю це великим успіхом і визнанням потенціалу української кіноіндустрії. Також сподіваюся, що це не єдині перемоги українських фільмів на цьогорічному кінофестивалі у Коттбусі, адже невдовзі будуть оголошені переможці конкурсних програм, у яких представлені чотири українські стрічки», - сказав Іллєнко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: