В Японії знайшли перший український науковий фільм, відзнятий у 1930 році

В Японії знайшли перший український науковий фільм, відзнятий у 1930 році

Прем'єрний показ фільму «Людина і мавпа» в Україні запланований на літо 2018 року

Національний центр Олександра Довженка викупив у Японії і повернув в Україну знайдену в архіві копію повнометражного наукового фільму «Людина і мавпа», знятого в 1930 році режисером Андрієм Вінницьким. Як повідомляє WiseCow, до недавнього часу картина вважалася втраченою.

Наголошується, що ряд українських фільмів кінця 1920-1930 років з успіхом демонструвалися на великих екранах Японії. Серед них – «Земля» Олександра Довженка, «Навесні» Михайла Кауфмана, а також науковий фільм Андрія Вінницького «Людина і мавпа», який демонструвався на екранах десятків країн світу.

«Людина і мавпа» - фільм, що ілюструє теорію Дарвіна про еволюцію видів. Картина знімалася в Сухумі, зокрема в сухумському розпліднику мавп, в 1930 році. Зйомками займалося спеціально створене для виробництва наукових і технічних фільмів об'єднання «Техфильм» при кінотресті «Українфільм». У створенні картини брав участь відомий оператор Йосип Рона.

Прем'єрний показ фільму «Людина і мавпа» запланований на літо 2018 року в рамках фестивалю німого кіно та сучасної музики «Німі Ночі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: