Супрун не радить їсти грейпфрути під час прийому ліків

Супрун не радить їсти грейпфрути під час прийому ліків
Деякі ліки в поєднанні з грейпфрутовим соком або навіть грейпфрутом дають побічні ефекти

Речовини, що містяться в грейпфрутах і їм подібних, містять сполуки, які обмежують дію ліків в організмі

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун не радить вживати цитрусові під час прийому ліків, оскільки це дає побічні ефекти.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

 «Речовини, що містяться в грейпфрутах і їм подібних, містять сполуки, які обмежують дію ліків в організмі. Препарати майже безперешкодно потрапляють у кров і їхня концентрація стає занадто великою - немов прийняли не одну таблетку, а три або навіть сім. Тому деякі ліки в поєднанні з грейпфрутовим соком або навіть грейпфрутом, який ви з'їсте потім, дають побічні ефекти», - попередила Супрун.

За словами керівниці МОЗ, зараз відомо про як мінімум 85 препаратів, яких об'єднує пероральний прийом і низька біодоступність.

Як зазначила Супрун, побічні ефекти можуть виникнути під час прийому таких груп ліків: препарати для зниження холестерину (статини), для регуляції тиску, регуляції ритму серцебиття, протиінфекційні препарати, у тому числі еритроміцин, більшість антидепресантів і препаратів для зниження тривожності, антикоагулянти, знеболювальні та ліки для подолання еректильної дисфункції.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я запропонувала замінити чорну ікру червоною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: