Супрун пояснила, чому не варто відмовлятися від вуглеводів

Супрун пояснила, чому не варто відмовлятися від вуглеводів
Уляна Супрун розповіла про користь та шкоду вуглеводів

Вуглеводи є необхідним компонентом нашого раціону, який дає організму енергію і сили

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України, Уляна Супрун, розповіла на своїй сторінці в Facebook про шкоду і користь різних вуглеводів.

В першу чергу вона торкнулася теми неправильних дієт, і класифікації вуглеводів в цілому.

За її словами, вуглеводи бувають прості - звичайний цукор (в тістечках, цукерках), фруктоза і сахароза (в фруктах і овочах), лактоза (у молочних продуктах), і складні - це крохмаль. Складні вуглеводи, як зазначила Супрун, є в картоплі, хлібі, рисі, макаронах і крупах.

«Шкодять прості вуглеводи - в доданому цукрі (який в солодощах або той, який ми самі додаємо до страв). Вони викликають сильні коливання глюкози в крові. Коли її занадто багато, то виділяється гормон інсулін, і тоді глюкоза залишає кровотік, відкладається в печінці, м'язах і жировій тканині у вигляді запасів - глікогену і жиру», - зазначила в.о. голови МОЗ.

Саме тому, за її словами, важливо стежити за рівнем споживання таких цукрів. Середня добова норма доданих цукрів повинна бути не більше 32-50 грамів. Супрун також зазначила, що якщо займатися фізичними навантаженнями незадовго до поїдання солодкого або після, то більшість цукру поглинуть саме м'язи і менше жиру утворюється на внутрішніх органах.

Супрун підкреслила, що ніякі дієтичні рекомендації не радять повністю відмовлятися від вуглеводів, а обмеження стосуються тільки доданих цукрів. У той же час, фрукти, які є джерелом простих цукрів, крохмалисті овочі, бобові, цільнозернові злаки рекомендують як основу раціону. Тривалі безвуглеводні дієти не визнані здоровими й корисними для широкого кола людей.

«Важливо розуміти, що кращий шлях до здорової ваги і такого ж самопочуття - збалансоване харчування. Суворі харчові обмеження не дадуть бажаного ефекту. Коли закінчиться дієта - вже доведеться боротися з невиправдано сильним апетитом і втрачена вага швидко повернеться. А організм зазнає сильний стрес», - резюмувала Супрун.

Раніше Супрун пояснила, як в Україні зупинити поширення небезпечних інфекцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: