Вчені виявили спосіб знизити ризик зараження коронавірусом для жінок
Вживання полівітамінів знижувало ризик зараження коронавірусом на 13%
Проте такий ефект відзначається тільки у жінок, йдеться в дослідженні, опублікованому на порталі Medrxiv.
Вченими зі США, Швеції та Великобританії під керівництвом Крістіни Менні з Королівського коледжу Лондона було використано додаток Covid Symptom Study, в якому люди з різних країн записували інформацію про те, як вони перенесли хворобу.
Дослідники проаналізували близько 400 тисяч анкет з результатами ПЛР-тесту на Covid-19, велика частина аналізів була негативною. Близько половини власників цих анкет відзначили, що приймали різні харчові добавки з початку пандемії коронавірусу.
З’ясувалося, що регулярний прийом цинку, вітаміну С або часнику ніяк не вплинув на ризик захворіти, а от вживання полівітамінів знижувало ризик зараження на 13%, вітаміну D – на 9%, пробіотиків – на 14%, жирних кислот омега-3 – на 12%.
Однак ця кореляція була виявлена тільки у жінок.
Нагадаємо, лікар Комаровський назвав найкращий спосіб профілактики Covid-19
Раніше відомий телеведучий і лікар Євген Комаровський розповів, що виготовлення дезинфікуючого засобу власними руками вимагає компонентів, які легко дістати.
Коментарі — 0