Американський безпілотник здійснив багатогодинну розвідку над Донбасом

Американський безпілотник здійснив багатогодинну розвідку над Донбасом
Безпілотник RQ-4B Global Hawk

З урахуванням можливостей ведення розвідки безпілотник міг спостерігати за всією територією самопроголошених «ДНР» і «ЛНР»

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B Global Hawk в суботу здійснив черговий багатогодинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі, під час якого він кілька разів наближався до російських кордонів.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, дальній американський безпілотник протягом більше 10 годин курсував уздовж лінії розмежування України на Донбасі.

В ході польоту американський розвідник здійснив серію прольотів на відстані приблизно 40-60 км від межуючих з Луганською областю України районами Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, додає видання.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину понад 200 км безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», а також великою частиною території прикордонних областей Росії.

З початку поточного року американський безпілотник регулярно використовується для ведення розвідки поблизу територій «ДНР» і «ЛНР», а також довкола російських кордонів у регіоні Балтики і узбережжя Криму і Краснодарського краю. Тільки з початку березня він здійснив з урахуванням нинішнього не менше 18-ти таких польотів.

До слова, у п’ятницю над військовою частиною на Харківщини виявили безпілотник.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: