Американський безпілотник знову провів розвідку над Донбасом

Американський безпілотник знову провів розвідку над Донбасом
Безпілотник RQ-4B Global Hawk

З урахуванням можливостей ведення розвідки RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених «ДНР» і «ЛНР»

Американський стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk у неділю провів черговий багатогодинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі і побережжя Криму.

Про це йдеться у моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, пише «Інтерфакс-Україна».

Безпілотник RQ-4A Global Hawk з бортовим номером 05-2024 вилетів вранці, 11 березня, з авіабази Сігонелла на Сицилії, і кілька годин літав уздовж південно-західного і південного узбережжя Криму і узбережжя Краснодарського краю РФ до Сочі.

Розвідник летів на висоті 16,1 тис. метрів і швидкості близько 700 км на годину. 

RQ-4A Global Hawk наближався до берегів Криму і Краснодарського краю на відстань близько 40 км.

Перед цим безпілотник ВПС США протягом близько 4 годин проводив чергову розвідку уздовж лінії розмежування на Донбасі, в ході якого він кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ, які межують з Луганською областю.

«З урахуванням можливостей ведення розвідки RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», а також великою частиною території прикордонних областей Росії», - йдеться у повідомленні.

Вранці 11 березня безпілотник увійшов в повітряний простір України з боку Румунії і продовжив політ на схід над Кіровоградською і Дніпропетровської областями.

RQ-4B Global Hawk регулярно використовується для проведення розвідки поблизу територією ДНР і ЛНР, а також узбережжя Криму і Краснодарського краю РФ. З початку березня він здійснив не менше шести таких польотів.

Зокрема, вищевказаний стратегічний безпілотник США провів багатогодинну розвідку над Донбасом 9 березня.

Як повідомляв «Главком», у п’ятницю американський розвідувальний безпілотник RQ-4B також здійснював прольоти на висоті 16 тис. м від західного краю анексованого Росією Криму уздовж його західного і південного берегів, а також усього узбережжя Краснодарського краю до Сочі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: