Стратегічний безпілотник США провів багатогодинну розвідку над Донбасом

Стратегічний безпілотник США провів багатогодинну розвідку над Донбасом
Безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk

Безпілотник протягом усього дня курсував з півночі на південь уздовж лінії розмежування

Стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk провів черговий багатогодинний розвідувальний політ уздовж лінії розмежування на Донбасі.

Про це йдеться у моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Безпілотник RQ-4B Global Hawk з бортовим номером 05-2024 вилетів вранці, 9 березня, з авіабази Сігонелла на Сицилії, і протягом усього дня курсував з півночі на південь уздовж лінії розмежування з самопроголошеними «ДНР» і «ЛНР», не перетинаючи її.

Розвідник летів на висоті близько 15,8 тис. метрів і швидкості 565 км на годину.

«З урахуванням можливостей ведення розвідки безпілотник RQ-4А Global Hawk міг спостерігати за всією територією самопроголошених «ДНР» і «ЛНР», а також великою частиною території прикордонних областей Росії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безпілотник кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, які межують з Луганською областю. 

Вранці 9 березня безпілотник увійшов в повітряний простір України з боку Румунії і продовжив політ на схід над Кіровоградською і Дніпропетровської областями.

Безпілотник RQ-4B Global Hawk регулярно використовується для проведення розвідки поблизу територією «ДНР» і «ЛНР», а також узбережжя Криму і Краснодарського краю РФ. З початку березня він здійснив не менше п'яти таких польотів.

Як повідомляв «Главком», у п’ятницю американський стратегічний розвідувальний безпілотник RQ-4B також здійснював прольоти на висоті 16 тис. м від західного краю анексованого Росією Криму уздовж його західного і південного берегів, а також усього узбережжя Краснодарського краю до Сочі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: