У Вінниці парафіяни УПЦ МП радіють переходу до нової церкви (відео)

У Вінниці парафіяни УПЦ МП радіють переходу до нової церкви (відео)
Перед людьми, що зібралися, виступив митрополит Вінницький і Барський Симеон

Симеон заявив, що тепер служить новій незалежній українській церкві, і закликав парафіян йти за ним

Парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП у Вінниці оплесками і криками «Браво!» зустріли новину, що їхня громада переходить до новоствореної Православної церкви України.

Про це свідчить відеозапис, який зробило місцеве видання «Вежа».

Перед людьми, що зібралися, виступив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Він заявив, що тепер служить новій незалежній українській церкві, і закликав парафіян йти за ним.

«І за вами це рішення – куди йти або де залишатися. Але процес пішов… Я вже не є архієреєм Української православної церкви Московського патріархату, я вже є архієрей Православної церкви України, об'єднаної церкви», - проголосив він, після чого зала вибухнула аплодисментами.

Також було чутно вигуки «Браво!»

Раніше повідомлялося, що митрополит Софроній, який не приїхав на Об'єднавчий собор, записав відеозвернення.

Також Варфоломій надіслав митрополиту Олександру Драбинку листа. Митрополит Української православної церкви московського патріархату Олександр Драбинко відвідав Об'єднавчий собор, який пройшов 15 грудня у Києві. 

Як відомо, 17 грудня в резиденції митрополита Онуфрія на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври проходило позачергове засідання синоду УПЦ МП.

Московська церква звільнила Симеона, який перейшов до Української православної церкви

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. 6 січня у Константинополі він отримає Томос. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: