На Дніпропетровщині через спалах коронавірусу обмежили в’їзд та виїзд з Першотравенська

На Дніпропетровщині через спалах коронавірусу обмежили в’їзд та виїзд з Першотравенська

Обмежувальні заходи діятимуть з 9-ї ранку 8 квітня

Обмеження стосуються всіх транспортних засобів, дозвіл на в’їзд матиме лише стратегічно важливий транспорт

У Дніпропетровській області позачергова обласна комісія ухвалила рішення щодо обмеження виїзду з Першотравенська та в’їзду до міста.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА.

Обмежувальні заходи діятимуть з 9-ї ранку 8 квітня. 

«Вчора (6 квітня, ред) у Першотравенську виявили шість випадків Covid-19. Сьогодні (7 квітня) разом з поліцією розшукали людей, з якими контактували хворі. На жаль, серед них позитивний результат ПЛР-тесту отримали ще 15 осіб. Загалом у місті – 21 лабораторно підтверджений випадок коронавірусної інфекції», – зазначив голова облдержадміністрації Олександр Бондаренко. 

Він наголосив, що обласна комісія обмежила виїзд з міста та в’їзд до нього, аби припинити поширення хвороби. Відповідне рішення має ухвалити і міськрада Першотравенська.

«Обмеження стосуються всіх транспортних засобів. Дозвіл на в’їзд матиме лише стратегічно важливий транспорт – вантажівки з продуктами, медикаментами, автобуси, що перевозять працівників підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста, – сказав Олександр Бондаренко. – На всіх блокпостах будуть медичні бригади, які перевірятимуть водіїв та пасажирів на симптоми коронавірусу».

Очільник області додав, що Першотравенська міська лікарня має інфекційні бокси, готові приймати хворих. У вівторок туди відправили експрес-тести, дезінфектори, захисні засоби для лікарів. В разі необхідності «тяжких» пацієнтів направлятимуть до лікарень у Дніпрі.

В ОДА нагадують, що наразі у Дніпропетровській області 41 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 21 – у Першотравенську.

Зазначимо, що з 8 квітня Дніпро закриває в'їзд для транспорту з інших регіонів.

Як відомо, на Дніпропетровщині відсьогодні ПЛР-дослідження на Covid-19 робитимуть усім хворим на пневмонію.

Раніше на Дніпропетровщині з’явилося перше в Україні наметове містечко для обсервації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: