На фестивалі Atlas Weekend соліст гурту «Бумбокс» нагадав про Сенцова

На фестивалі Atlas Weekend соліст гурту «Бумбокс» нагадав про Сенцова

Під час виступу гурту на сцені показували фото політв'язня

Фото: «Радіо Свобода»

Хливнюк нагадав про те, що Сенцов голодує 55 днів

У суботу, 7 липня, на фестивалі Atlas Weekend соліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк нагадав про українського політв'язня Олега Сенцова, який голодує в російській колонії. Про це повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

Хливнюк нагадав про те, що Сенцов голодує 55 днів, і попросив розповісти про це тим, хто не знає про процес.

Сестра українського режисера Олега Сенцова Наталія Каплан 5 липня відвідала його в колонії в російському місті Лабитнангі. За її словами, Сенцов «дуже постарів і схуд».

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повернулася з Росії до Києва, так і не відвідавши утримуваних у російських в'язницях українців.

Раніше Геращенко озвучила список громадян Росії, які засуджені в Україні за підготовку терактів чи участь у військових діях, і яких пропонують обміняти на українських політв'язнів.

14 травня Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії в Лабитнангі, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії. Після численних акцій на підтримку Сенцова в Кремлі заявили, що громадський резонанс не вплине на процедуру обміну українця на росіян.

У серпні 2015 року Олег Сенцов і Олександр Кольченко були визнані винними у справі про створення терористичного співтовариства, вчиненні та плануванні терактів на території анексованого Криму. Сенцов отримав 20 років колонії суворого режиму, Кольченко – 10 років колонії. Обидва засуджених свою провину заперечують. Правозахисники визнали їх політв’язнями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: