Окупанти на Запоріжжі обманом збирають людей на 9 травня

Окупанти на Запоріжжі обманом збирають людей на 9 травня

У Запорізькій області російські окупанти намагаються провести на тимчасово захоплених територіях свої заходи на 9 травня. Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація у Telegram.

За даними ОВА, в Енергодарі окупанти відбирають у місцевих жителів документи та обіцяють віддати 9 травня, розраховуючи, що українці зберуться в одному місці, і вони зможуть створити картинку для російських пропагандистських ЗМІ.

«Щоправда, свій парад в місті вони називають не парадом, а акцією безсмертний полк, але це справи не змінює: для того, аби провести пабєдобєсний захід, в Енергодарі перекривають рух у частині міста та виїзди з дворів. У Кам’янці-Дніпровській змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді», – розповіли в ОВА.

Також місцеві жителі помітили, що російські окупанти викопали траншеї в районі виїзду на Костянтинівку біля Мелітополя, а в самому Мелітополі зранку біля танка на Братському цвинтарі вишикувалися вісім автоматників. Озброєні окупанти прийшли до Таврійського агротехнологічного університету та перевіряли аудиторії, які виходять вікнами на центральний проспект.

Також озброєні росіяни проводили обшуки в районі вулиці Олександра Невського у нижній частині міста, а на цвинтарі Нове було чути вибухи і постріли. В ОВА припускають, що російські окупанти так намагаються забезпечити проведення своїх заходів 9 травня.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації при РНБО України закликає напередодні та під час 8-9 травня особливо поважними до сигналів повітряної тривоги.

Також у МВС попередили, що Путін планує 9 травня оголосити про анексію територій України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: