Польські ультрас провели акцію з фаєрами на Меморіалі орлят у Львові

Польські ультрас провели акцію з фаєрами на Меморіалі орлят у Львові
Близько десятка молодиків запалили фаєри

Ультрас відвідали Меморіал орлят у Львові з нагоди річниці «героїчної оборони Львова»

Польські футбольні фанати відзначили 100-річчя оборони Львова поляками від армії Західноукраїнської народної республіки, запаливши фаєри на Личаківському кладовищі, де поховані так звані львівські орлята. Організатором акції виступила організація «Велика Сілезія».

«З нагоди 100-річчя героїчної оборони Львова ми відвідали кладовище Львівських орлят. Ми віддаємо належне великим польським героям», — йдеться у повідомленні.

На знімках можна побачити, що понад 10 людей запалили фаєри на кладовищі та розгорнули транспаранти.

«Орлята львівські, 100 років — це гасло польську відвагу прославляє. Сілезія віддає шану для Львова, духовного міста Вроцлава», — написано на плакатах.

Львівські орлята — назва молодих польських добровольців (в тому числі підлітків), що зі зброєю в руках воювали проти українців Львова, боронили місто під час Польсько-української війни (1918–1919) від армії ЗУНР і під час Радянсько-польської війни (1919—1921) від армії Олександра Єгорова; вважаються національними героями Польщі.

Спочатку орлятами називали молодих добровольців, які брали участь у боях з українцями за Львів 1-22 листопада 1918 (див. Польсько-українська війна). З часом так стали називати всіх молодих польських солдатів, що билися в Галичині під час Польсько-української і Радянсько-польської воєн (1919—1921). Молодих захисників Перемишля, учасників боїв з Червоною армією під командуванням Будьонного під Комарно і Задворцем, називали так само. Загиблі в боях «орлята» були поховані на Меморіалі львівських орлят, проект якого був створений колишнім «Орлятком» Рудольфом Індрухом; кладовище було знищено і перетворено на звалище при радянській владі (1971), нині відновлено.

Дискусія навколо кам’яних фігур левів Польського військового меморіалу у Львові («Цвинтар орлят») дійшла до президентів Польщі та України. Про це розповів очільник польської держави.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: