Рятувальники застосовуватимуть силу, якщо їх не будуть допускати до перевірок об'єктів

Рятувальники застосовуватимуть силу, якщо їх не будуть допускати до перевірок об'єктів

Перевірки об'єктів масового скупчення людей ініціювали після трагедії у російському Кемерово

Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що у разі недопуску працівників ДСНС і інших відомств до перевірок безпеки на об'єктах масового перебування людей, будуть застосовані силові методи із залученням Національної поліції. Про це він повідомив на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, передає видання «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні ми розпочали такі перевірки по всій Україні. На що б я хотів звернути увагу і звернутися, передусім, до губернаторів ... якщо будуть питання, пов'язані з недопуском співробітників ДСНС або інших відомств для проведення перевірки, то прем'єр-міністр (Володимир Гройсман – Ред.) чітко визначив для мене завдання - ми будемо готові застосовувати силові методи із залученням підрозділів Національної поліції», - заявив він.

Голова ДСНС закликав голів облдержадміністрацій підтримати підрозділи рятувальників, які залучать до перевірок.

Нагадаємо, в Україні 30 березня, стартували масштабні перевірки виконання вимог безпеки, передусім пожежної, на об'єктах із масовим перебуванням людей. Зокрема, це стосується кінотеатрів, торгових центрів, шкіл, дитячих садочків.

Старт перевіркам уже дали. Зокрема, у Києві почали з перевірки одного з найбільших столичних ТРЦ.

Рішення було ухвалено у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

Читайте також: Перевірка пожежної безпеки у торговельних центрах України: «система хороша, але вона ж вимкнена»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: