Після трагедії в Кемерові у київському торговому центрі провели навчальну пожежу

Після трагедії в Кемерові у київському торговому центрі провели навчальну пожежу
ТРЦ Dream Town

Співвласник ТРЦ Dream Town Гарік Корогодський запевняє, що всі системи працюють нормально

Сьогодні, 28 березня, вранці у торговельно-розважальному центрі Dream Town у Києві було проведено навчальну пожежу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співвласник ТРЦ Гарік Корогодський.

За його словами, всі системи спрацювали нормально. «Спочатку включилося оповіщення, ліфти опустилися на перший поверх, ескалатори зупинилися, протипожежні штори опустилися, електромагнітні замки відкрилися, спрацювало димовидалення», - повідомив Корогодський.

Потім, при нагріванні до 67-68 градусів, включилася спринклерна система пожежогасіння.

Корогодський додав, що у Dream Town під час навчальної пожежі було багато журналістів, запросили всіх бажаючих.

Окремо присутнім показали роботу евакуаційних виходів на другому і третьому поверхах і кінотеатр.

Корогодський зазначив, що цілей навчальної пожежі було дві:

  1. Провесті динамічні випробування систем (імітація пожежі).
  2. Після трагедії в Кемерово трохи заспокоїти громадськість.

Тим часом, в оперативному штабі на місці події в Кемерові повідомили, що кількість жертв збільшилась до 76. З них більшість – діти. Але родичі жертв пожежі заявили, що вони мають інформацію про 85 людей, які ймовірно зникли безвісти.  Та відзначають, що жертв набагато більше.

Очевидці та батьки загиблих дітей розповіли моторошні деталі про пожежу у торговому центрі Кемерово. Пізніше повідомлялося, що ініціативна група громадян у Кемерово (Росія) не знайшла тіла дітей у морзі судмедекспертизи міста, які загинули у пожежі.

Як відомо, велика пожежа та обвал покрівлі у торговому центрі в Кемерово сталися у неділю, 25 березня. Віце-губернатор Володимир Чернов розповів, що вогнище спалаху в торговому центрі було в дитячій батутній кімнаті, куди хтось із дітей приніс запальничку. 

За попередньою інформацією, основна версія смертельної пожежі в Кемерово - несправна електропроводка. Затримані керівники і співробітники торгового центру заявили, що причиною трагедії міг бути підпал. 

Пожежу вдалося локалізувати на площі 1,6 тис. квадратних метрів. На площі 1,2 тис. квадратних метрів обвалилася покрівля.

Мер Києва Віталій Кличко доручив обстежити всі торгово-розважальні комплекси на відповідність нормам пожежної безпеки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: