Справа Шабуніна: суд продовжить допит свідків сторони захисту

Справа Шабуніна: суд продовжить допит свідків сторони захисту
Голову правління Центру протидії корупції Шабуніна звинувачують у побитті журналіста за статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» Кримінального кодексу України

Під час засідання суду свідки з боку захисту Віталія Шабуніна продовжать надавати свідчення

У Дніпровському районному суді Києва у вівторок, 18 грудня, та четвер, 20 грудня, відбудуться чергові засідання у справі проти голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна. Про це повідомили у прес-службі Центру протидії колрупції.

Під час засідання суду свідки з боку захисту Віталія Шабуніна продовжать надавати свідчення.

Голову правління Центру протидії корупції Шабуніна звинувачують у побитті журналіста за статтею 345-1 «Погроза або насильство щодо журналіста» Кримінального кодексу України.

Віталій Шабунін рік тому вдарив в обличчя журналіста Філімоненка, який тривалий час переслідував його та цькував співробітників ЦПК. Шабуніну загрожує до 5 років позбавлення волі.

Минулого засідання 26 жовтня прокурор вимагав для Шабуніна домашній арешт, а потерпілий провокатор Філімоненко натягнув маску з обличчям президента Порошенка.

Суд відмовив прокурору в домашньому арешті  Шабуніна та допитав свідка з боку захисту – його колегу та до недавнього часу заступника виконавчого директора Центру протидії корупції Тетяну Пеклун. Вона підтвердила, що вся команда Центру протидії корупції сприймала Філімоненка як провокатора і не вважала журналістом.

Крім того раніше у суді вже допитали свідків обвинувачення, а саме Дениса Маганова, Антона Гриньова та Олексія Липовецького. Маганов — головний редактор видання «Flash on Time News», який видав блогеру Філімоненку редакційне завдання. Під час допиту він підтвердив, що Філімоненко працює «на безоплатній основі» в його друкованій газеті, що за час існування виходила друком лише тричі і в жодному з цих накладів матеріалів Філімоненка не було.

Колега Філімоненка Гриньов повідомив суду, що за власним бажанням проходив «стажування» у Філімоненка, а Липовецький, який фільмував всі провокації Філімоненка, не зміг пригадати ані адреси редакції «Флеш он таймз ньюз», ані жодного іншого редакційного завдання, що отримував від Маганова.

Початок судового засідання — 14.00. Адреса суду — вул. Кошиця, 5.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: