Стали відомі обставини затримання власника маршрутки, в якій загинули 10 людей

Стали відомі обставини затримання власника маршрутки, в якій загинули 10 людей

Власник заявив, що дав у користування маршрутку водієві, який загинув за кермом

Поліція затримала власника маршрутки Петра Луцика після того, як він приїхав на місце ДТП біля села Глибочиця Житомирської області і повідомив, що дав автобус у користування водієві, який загинув в аварії. Про це у коментарі Громадському радіо повідомила речниця поліції Житомирської області Алла Ващенко.

«Чоловік прибув (на місце аварії, — ред.) після повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, в якій опинився автомобіль, який йому належить. 41-річний чоловік затриманий. Питання оголошення підозри вирішується сьогодні, одразу після цього буде клопотання до суду щодо обрання міри запобіжного заходу», — розповіла речниця.

Поліція на місці аварії знайшла порушення технічного стану маршрутного автобусу, зокрема це стосується стану гуми, гальмівної системи та кількості переобладнаних пасажирських місць.

Досудове розслідування проводиться за ч.3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ст. 287 КК (випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації).

Нагадаємо, 20 липня в Україні сталися дві масштабні смертельні ДТП з маршрутками: у Миколаївській області в аварії загинули п’ятеро громадян Білорусі, на Житомирщині внаслідок ДТП загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані.

Також на Хмельниччині у ДТП за участю вантажівки та легкового авто загинула родина з трьох осіб та ще одна дитина травмована.

Поліція Житомирщини затримала власника маршрутки, яка 20 липня зіштовхнулась із великогабаритною вантажівкою, внаслідок чого загинули 10 людей та ще 9 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: