ДТП на Житомирщині із 10 жертвами: поліція затримала власника маршрутки

ДТП на Житомирщині із 10 жертвами: поліція затримала власника маршрутки

Поліція встановила низку порушень вимог щодо технічного стану маршрутного автобусу

Поліція Житомирщини затримала власника маршрутки, яка 20 липня зіштовхнулась із великогабаритною вантажівкою, внаслідок чого загинули 10 людей та ще 9 отримали травми різного ступеня тяжкості. Про це інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.

Встановлено, що водій маршрутного автобусу сполученням Київ – Рівне, рухаючись у напрямку м. Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою «DAF» з напівпричепом, що їхала у попутному напрямі попереду у крайній правій смузі під керуванням жителя Тернопільщини, 1981 р.н. Кермувальник маршрутки, 40-річний житель м. Рівного, та ще 9 його пасажирів від отриманих травм загинули.

У ході першочергових заходів поліції із розслідування цієї дорожньо-транспортної пригоди було проведено ретельний огляд місця події та тіл загиблих, вилучено обидва транспортні засоби-учасники ДТП та призначено експертизу їх технічного стану, опитано водія вантажівки, очевидців та потерпілих, рідних загиблого водія мікроавтобусу.

Уже встановлено низку порушень вимог щодо технічного стану маршрутного автобусу, що здійснював перевезення людей. Відтак у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу затримано власника транспортного засобу, 41-річного жителя Рівненської області. Тривають подальші слідчо-розшукові заходи.

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ст. 287 (Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 20 липня в Україні сталися дві масштабні смертельні ДТП з маршрутками: у Миколаївській області в аварії загинули п’ятеро громадян Білорусі, на Житомирщині внаслідок ДТП загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані.

Також на Хмельниччині у ДТП за участю вантажівки та легкового авто загинула родина з трьох осіб та ще одна дитина травмована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: