Суд окупантів залишив під арештом захопленого українського моряка

Суд окупантів залишив під арештом захопленого українського моряка
Владислав Костишин
Фото: Vladyslav Kostyshyn / Facebook

Костишина залишили в СІЗО до 24 січня

Підконтрольний Росії Верховний суд окупованого Криму залишив під арештом захопленого ФСБ курсанта Одеської морської академії, члена екіпажу катера «Нікополь» Владислава Костишина.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, Костишина залишили в СІЗО до 24 січня, скоротивши термін арешту на одну добу через «технічну помилку».

Нагадаємо, наймолодший полонений український моряк Андрій Ейдер надіслав листа у відповідь українській журналістці. Він розповів про стан свого здоров’я, а також умови утримання.

Як відомо, уже 19 із 24 захоплених росіянами у районі Керченської протоки українських моряків визнали себе військовополоненими.

25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів захоплені в полон. Після нетривалого перебування у Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го утримують в СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: