У Запоріжжі громадський транспорт працюватиме попри карантин

У Запоріжжі громадський транспорт працюватиме попри карантин
У транспорті можна перебувати виключно в масці чи респіраторі
Фото: Володимир Буряк/Фейсбук

«6 квітня великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси будуть працювати, як і раніше» – міський голова Запоріжжя

Згідно з постановою Кабміну, з понеділка, 6 квітня, в Україні посилюється карантинний режим, зокрема мають припинитися автобусні перевезення. У Запоріжжі громадський транспорт працюватиме.

Про це у Facebook написав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

«За інформацією Міністерства охорони здоров’я, рекомендовано заборонити роботу транспорту, окрім трамваїв і тролейбусів. Розумію, що такий вимушений захід, напевно, правильний. Але я знаю, що медикам, комунальникам, працівникам магазинів, аптек і взагалі тим, хто не має змоги працювати дистанційно, потрібно якось добиратися на роботу. Тому, порадившись із юристами, я ухвалив наступне рішення – завтра весь громадський транспорт виходить на маршрути! Керуюся Постановою Кабінету міністрів від 2 квітня 2020 р. № 255», – написав Буряк.

Він наголосив, що 6 квітня великі автобуси, маршрутки, трамваї та тролейбуси будуть працювати, як і раніше. У транспорті можна перебувати виключно в масці чи респіраторі.

У разі, якщо Кабмін видасть нову постанову, в Запоріжжі зберуть засідання штабу та будуть оперативно ухвалювати відповідні рішення.

Раніше повідомлялося, що з 6 квітня не можна відвідувати парки, сквери, дитячі та спортивні майданчики, перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора, ходити групами більш ніж 2 людини, дітям до 14 років не можна виходити без супроводу дорослих.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 5 квітня в Україні 1251 лабораторно підтверджений випадок Covid-19, з них 32 летальних, 25 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 156 нових випадків.

Нагадаємо, у світі станом на ранок 5 квітня зафіксовано 1 мільйон 202 тисячі 435 випадків коронавірусної інфекції Covid-19, при цьому 64 729 осіб померли, одужали 246 638 людей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: