Кабмін Шмигаля розкидається мільйонами «гуманітарної допомоги». Тепер і Албанії

Кабмін Шмигаля розкидається мільйонами «гуманітарної допомоги». Тепер і Албанії
МЗС доручено узгодити з відповідними органами Республіки Албанія реквізити банківського рахунку, на який будуть перераховані кошти, виділені згідно з розпорядженням

Кошти будуть виділенні з резервного фонду державного бюджету

Кабінет міністрів виділив 10 млн гривень для надання гуманітарної допомоги Республіці Албанія.

Відповідне розпорядження № 390-р від 8 квітня опубліковане на Урядовому порталі.

«На виконання Указу Президента України від 31 січня 2020 р. № 32 «Про надання гуманітарної допомоги Республіці Албанія» виділити Міністерству закордонних справ 10 млн гривень для надання гуманітарної допомоги Республіці Албанія», – зазначається в документі.

Уряд доручив Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

Водночас МЗС доручено узгодити з відповідними органами Республіки Албанія реквізити банківського рахунку, на який будуть перераховані кошти, виділені згідно з цим розпорядженням, та разом з Державною казначейською службою забезпечити перерахування коштів в іноземній валюті для потреб Албанії.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 31 січня постановив надати гуманітарну допомогу Республіці Албанія у зв’язку із землетрусом.

Раніше Україна вже надавала гуманітарну допомогу Італії. 8 квітня, зранку з міжнародного аеропорту "Київ" до Риму вилетів літак з дезінфекційними рідинами, як гуманітарна допомога італійським медикам у боротьбі з коронавірусом. Поставка гуманітарної допомоги організована за спеціальним указом президента України.

В цей час, Україна сама отримує додаткові кошти від Світового банку в розмірі 150 мільйонів доларів, зокрема, 50 мільйонів доларів для підтримки вразливих верств населення у період епідемії Covid-19 та 100 мільйонів доларів для поліпшення рівня соціального захисту загалом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: