Лавров на Генасамблеї ООН переплутував Луганську область з Лаосом (відео)

Лавров на Генасамблеї ООН переплутував Луганську область з Лаосом (відео)
Лавров у Генасамблеї озвучував тези російської пропаганди
фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, виступаючи на засіданні 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН 24 вересня, помилився в назві Луганської області України. Трансляцію вела «Немецкая волна».

Лавров розмірковував про «путчистів» і «держпереворот» в Україні 2014 року й озвучив низку брехливих пропагандистських тез. Зокрема, він сказав: «Ми мали миритися з курсом Києва на тотальну заборону російської мови, освіти, російських ЗМІ, культури? Вимогою вигнати росіян з Криму, оголошенням війни проти Донбасу?»

Він заявив, що РФ «не залишили іншого вибору», як визнати незалежними «державами» незаконні збройні формування «ЛНР» і «ДНР» та розпочати повномасштабну війну проти України.

За твердженням глави російського МЗС, НАТО створювало загрози безпеці РФ на території України, війна відповідає Статуту ООН, хоча Генасамблея ООН засудила російську агресію проти України.

«Зараз Захід закотив істерику через референдуми, які проходять у Лаоській... і... у... Луганській області», - замикаючись, читав із папірця Лаврів.

Очевидно, втративши орієнтацію у просторі, міністр зовнішніх справ Росії у переліку областей, в яких окупанти проводять свої псевдовибори, окрім Донецької області, назвав також Харківську (очевидно, замість Херсонської) і насилу вимовив назву Запорізької області, яка в нього спочатку перетворилася на Запорізну.

Він вважає, що люди, які змушені брати участь у псевдореферендумі під наглядом озброєних осіб, «ідуть у Росію, забираючи із собою свої землі».

Цей фрагмент виступу Лаврова вже поширюють у соцмережах.

Судячи з кадрів із трансляції, у залі було багато порожніх крісел, коли він говорив.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН холодно зустріла міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, коли він з'явився перед Радою, щоб «захистити вторгнення своєї країни в Україну».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: