«Народний фронт» ініціює звернення до Європи проти будівництва «Північного потоку-2»

«Народний фронт» ініціює звернення до Європи проти будівництва «Північного потоку-2»
Максим Бурбак

Відповідну постанову пообіцяли зареєструвати 12 березня

Фракція «Народний фронт» ініціює звернення-застереження до європейських країн не підтримувати будівництво газопроводу «Північний потік-2». Про це заявив керівник фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

«Сьогодні ми зареєструємо цю Постанову. Спорудження ще однієї гілки газогону додатково підриватиме стабільність і безпеку Європи. Навчені гірким досвідом, ми маємо без упину повторювати європейським колегам, що російський газ - це не комерція, а політична зброя Кремля», - наголосив Бурбак.

Він також відзначив важливість підписаної заяви спікерами парламентів Польщі, Литви, Латвії, Молдови та України та підтримку ними позиції України щодо газопроводу.

«Ми вітаємо підписання спільної заяви керівниками парламентів Польщі, Литви, Латвії, Молдови та України та підтримку ними позиції України щодо газопроводу «Північний потік-2», - зазначив керівник фракції «Народний фронт» і нагадав, що в 2014 році урядом Арсенія Яценюка було прийнято рішення позиватися до  «Газпрому».

«Нафтогаз» отримав дві перемоги і заощадив країні 60 млрд доларів. І нарешті наші європейські колеги усвідомили, що для Росії газ – це зброя і предмет шантажу», - підкреслив Бурбак.

Він також додав, що з місією переконувати європейських колег про недопущення будівництва «Північного протоку – 2» до Страсбурга виїхав і керівник «Нафтогазу».

Нагадаємо, п’ять країн підписали листа про шкідливість для Європи газопроводу «Північний потік – 2».

Перед цим у Росії заявили, що «Газова війна» не вплине на реалізацію «Північного потоку-2».

Колишній генеральний секретар НАТО Адрес Фог Расмуссен заявив, що своєю поведінкою  російський газовий монополіст «Газпром» довів, що не є питомо газопостачальною компанією, а засобом впливу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: