Ще три країни підписали листа про небезпеку «Північного потоку – 2»

Ще три країни підписали листа про небезпеку «Північного потоку – 2»

Польща, Литва і Латвія солідарні з Україною і Молдовою

П’ять країн підписали листа про шкідливість для Європи газопроводу «Північний потік – 2».

«Газопровід «Північний потік – 2» спрямований на енергетичне узалежнення держав Європейського Союзу від Росії», - сказано у листі, спрямованому до голів парламентів європейських країн. У Вільнюсі такий лист підписали керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії. Україна і Молдова підписали його раніше.

«Завдяки тому, що цей документ підписала група країн, а не окремі держави, такий голос більш чутний», - сказав журналістам спікер Сейму Марек Кухцінський.

«Один принцип – загальне занепокоєння про безпеку усіх країн Європейського Союзу, а також країн, що знаходяться у східній її частині. Ми хочемо співпрацювати з усіма, але хочемо також, аби шанували і турботу про безпеку громадян наших балтійських країн і Польщі. Ми всі разом підтримуємо Україну, яка у ці дні веде тяжку боротьбу за свою незалежність», - додав він.

Як наголошує Марек Кухцінський, інша справа – це принцип солідарності і співпраці рівних з рівними, вільних з вільними, - це ж бо фундамент Європейського Союзу.

У листі пишеться, що енергетична безпека становить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи. На думку авторів листа, незважаючи на те, що газопровід «Північний потік – 2» предствляють як комерційний проект, він, так насправді, є інструментом політики російської держави.

Польща, Литва, Україна, Латвія і Молдова закликали європейські країни гарантувати, що експлуатація газопроводу «Північний потік – 2» проходитиме згідно з правилами Євросоюзу.

Нагадаємо, у Росії заявляють, що «Газова війна» не вплине на реалізацію «Північного потоку-2».

Колишній генеральний секретар НАТО Адрес Фог Расмуссен заявив, що своєю поведінкою  російський газовий монополіст «Газпром» довів, що не є питомо газопостачальною компанією, а засобом впливу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: