Парубій розповів, скількох кандидатів до ЦВК ще не перевірили

Парубій розповів, скількох кандидатів до ЦВК ще не перевірили

Голова Ради відмітив, що поки перевірка не закінчиться, комітет не може розглядати кандидатів

Спікер ВРУ Андрій Парубій заявив, що двоє із чотирнадцяти кандидатів на посади членів Центрвиборчкому ще не пройшли спецперевірку. Про це повідомив на засіданні погоджувальної ради парламенту.

«По членам ЦВК хочу нагадати, по двох членах ще не завершилася спецперевірка. Тобто більшість кандидатів членів ЦВК вже пройшли перевірку, по двох ми чекаємо у найближчі дні кінцевих результатів спецперевірки, і тільки після того з’явиться можливість для розгляду на комітеті, а вже потім на сесії ВРУ», - заявив голова парламенту.

Відзначається, що під час засідання погоджувальної ради голова фракції БПП Артур Герасимов та представник президента у парламенті Ірина Луценко закликали прискорити розгляд питання оновлення складу ЦВК.

У середині березня Парубій заявляв, що кадрові питання щодо призначення нового складу Центральної виборчої комісії будуть розглянуті парламентом, коли будуть завершені політичні консультації.

Нагадаємо, 5 січня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на нових членів Центральної виборчої комісії.

Як відомо, 23 січня президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Читайте також матеріал «Главкома»: Хто замінить Охендовського. Порошенко вніс подання на 13 нових членів ЦВК (список) 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: