Порошенко подякував СБУ за викриття «ворожого кубла», що готувало теракти

Порошенко подякував СБУ за викриття «ворожого кубла», що готувало теракти

Спочатку було задокументовано зв'язок табору протесту під Верховною Радою з українськими політиками - втікачами, заявив Порошенко

Президент України Петро Порошенко подякував Службі безпеки України за проведення операцію по викриттю в Україні потенційних терористів, маючи на увазі народного депутата Надію Савченко та керівника центру «Офіцерський корпус» Володимира Рубана. Про це він сказав з нагоди відзначення 26-ї річниці створення СБУ.

Глава держави нагадав, що протягом останніх місяців СБУ провела дві масштабні операції, які «варті сторінок у підручниках для майбутніх спецслужбістів».

«Спочатку було блискуче викрито та легально задокументовано зв'язок так званого табору протесту під Верховною Радою з малоросійською політичною еміграцією в Росії, яка сидить під ковпаком ФСБ РФ. І, що важливо, отримано переконливі докази і перекрито фінансовий канал між Дніпром та Москва-рікою, яким вони переправляли ці «тридцять срібняків», - сказав він.

«Ще більш важливо, і за це, пане голово, Вам і всьому особовому складу особлива подяка – ви майстерно викрили оте вороже кубло, яке готувало масштабні теракти в Києві з численними жертвами, як вони це називали «керований хаос», готували державний переворот, заколот в Україні в інтересах Російської федерації», - наголосив Порошенко.

«Такі результати роботи СБУ стали можливими лише внаслідок системних змін, які поетапно посилювали функціональні спроможності Служби із захисту інтересів громадян та держави від зовнішніх і внутрішніх загроз», - підсумував президент.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: