«Просто обмінятися шпигунами»: білоруський політолог розказав, як помиритися Києву та Мінську

«Просто обмінятися шпигунами»: білоруський політолог розказав, як помиритися Києву та Мінську
Фото з відкритих джерел

Експерт стверджує, що через «одного шпигуна» розривати відносини двом країнам не варто

Валерій Карбелевич — аналітик центру «Стратегія» — вважає, що Україна та Білорусь дійшли до певної конфліктної межі і далі йти шляхом загострення не будуть. На думку експерта, Київ та Мінськ шукатимуть «точки дотику, варіанти компромісу, щоб у підсумку звільнити журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка у Мінську (затриманий за звинуваченням у шпигунстві) і громадянина Білорусі, арештованого в Україні». Таку думку Карбелевич висловив у інтерв’ю «Главкому».

Як зазначає політолог, «шпигунські скандали зустрічаються регулярно між усіма країнами, але не всі з них виходять назовні».

«Через те, що є якийсь один «шпигун», розривати відносини? Я хочу нагадати, що улітку в Україні був заарештований громадянин Білорусі. Так що тепер в Україні і в Білорусі сидять два шпигуни і чекають на обмін», — говорить Карбелевич.

Політолог запевняє, що «президент Порошенко зацікавлений у підтримці нормальних відносин із Білоруссю, і в тому, щоб загрози з боку Росії через територію Білорусі не існувало».

На думку Карбелевича, заради збереження неконфліктних відносин між Україною та Білоруссю «можна заплющити очі на деякі речі, які робить офіційний Мінськ».

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Білоруський політолог Валерій Карбелевич: Порошенку можна заплющити очі на те, що робить Мінськ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: