Рада обрала кандидата на посаду Уповноваженого з прав людини

Рада обрала кандидата на посаду Уповноваженого з прав людини
Дмитро Лубінець може стати новим омбудсменом з прав людини
фото з відкритих джерел

Новим омбудсменом може стати народний депутат України Дмитро Лубінець

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вніс пропозицію щодо кандидатури на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Новим омбудсменом може стати народний депутат України Дмитро Лубінець.

«Вірю, що його досвід на посаді голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, а також його професійні та людські якості створять усі необхідні передумови для виконання в повному обсязі повноважень, покладених на Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», – написав Стефанчук.

Відомо, що Дмитро Лубінець почав політичну кар'єру у 2010 році і виграв вибори в Волноваський міській раді шостого скликання. У той же період він став першим заступником голови громадської організації під назвою «Народно-патріотичний союз Донбасу».

У дев'ятому скликанні парламенту Лубінець обіймає посаду голови Комітету з прав людини. Наразі депутат безпартійний.

Нагадаємо, 30 травня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова зібрала пресконференцію, на якій заявила, що її планують звільнити із займаної посади через позицію Банкової, яку нібито не влаштовує її активна діяльність.

31 травня 234 депутати проголосували за звільнення Денісової з посади уповноваженої з прав людини.

У інтерв'ю «Главкому» Денісова розповіла, що її тримали в ізоляції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: