Рябошапка назвав всі кримінальні провадження проти Порошенка безперспективними

Рябошапка назвав всі кримінальні провадження проти Порошенка безперспективними
Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка 

Колишній генпрокурор вважає схожими ситуації з підозрою Порошенку і кримінальне переслідування Юлії Тимошенко за часів Януковича

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає безперспективними кримінальні провадження, відкриті щодо експрезидента Петра Порошенка.

Про це Рябошапка заявив в інтерв'ю Lb.ua.

«Більш перспективними виглядали б провадження за злочинами в економічній сфері, в яких були б зібрані серйозні докази. У тих 16 або 17 справах я нічого перспективного не бачу», – зазначив ексгенпрокурор.

Колишній генпрокурор вважає схожими ситуації з підозрою Порошенку і кримінальне переслідування Юлії Тимошенко за часів Віктора Януковича.

«Така історія могла повторитися. Ситуації  схожі. ... Можливо, мало часу минуло, щоб знайти підстави для притягнення до відповідальності», - зазначив Рябошапка.

«Якщо ніяких підстав немає, неможливо притягнути до відповідальності. Якщо вони є, тоді це можна робити. А робити так, як робила попередня влада, очевидно, не можна. Я пояснював президенту, принаймні за двома кейсам, зокрема, у справі Вищої ради правосуддя, що ці історії не перспективні. А Венедіктова розповідала, що генпрокурор блокує роботу ДБР», – резюмував він.

До слова, раніше Рябошапка звинуватив Зеленського у нещирості і назвав переслідування Порошенка політично мотивованим.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада схвалила відставку Руслана Рябошапки з посади генерального прокурора України.

17 березня Верховна Рада проголосувала за призначення Ірини Венедіктової на посаду генерального прокурора України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: