Свіжа соціологія показала рекордну недовіру до антикорупційних органів та їх керівників

Свіжа соціологія показала рекордну недовіру до антикорупційних органів та їх керівників
Найнижчий рівень повної підтримки серед усіх керівників правоохоронних органів виявився у директора НАБУ Артема Ситника

Директора НАБУ Ситника підтримує близько 10% українців

Дії правоохоронних органів по боротьбі з корупцією схвалює лише 4% українців.  Дані соціологічного дослідження показують рекордну недовіру до антикорупційних органів та їх керівників. Про це повідомляє УНІАН.

Так 96% опитаних відзначають роботу правоохоронців у боротьбі з корупцією як неефективну, а найгірший баланс довіри і недовіри до правоохоронних інституцій - у НАБУ та САП.  Баланс довіри до них є від'ємним і складає у НАБУ -58,7%, САП - -59,9%. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 3 по 9 липня 2020 року.

Зокрема найнижчий рівень повної підтримки серед усіх керівників правоохоронних органів виявився у директора НАБУ Артема Ситника. Так на питання «Як Ви оцінюєте роботу наступних державних діячів-очільників правоохоронних структур?» щодо Артема Ситника тільки 1,1% відповів «повністю позитивно», «скоріше позитивно» - 9,5%.

Нагадаємо, що Конституційний суд України визнав неправомірним призначення Ситника директором НАБУ, однак сам Ситник заявив, що лишається директором бюро попри рішення суду. Згідно з висновком Центру політико-правових реформ, після ухвали Конституційного суду  всі рішення Артема Ситника після 28 серпня 2020 року можуть бути оскаржені в судовому порядку та визнані протиправними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: