У Раді вимагають ухвалили рішення про невизнання виборів російського президента

У Раді вимагають ухвалили рішення про невизнання виборів російського президента
Максим Бурбак

У парламенті можуть ухвалити рішення про невизнання виборів Путіна

Фракція «Народний фронт» зареєструвала проект постанови про заяву Верховної Ради України з приводу невизнання Україною легітимності виборів президента Росії. Про це на Погоджувальній раді розповів керівник фракції, один з авторів постанови Максим Бурбак.

Він підкреслив, що вибори, які вчора пройшли в Криму, нелегітимні як і їхній результат.

«Так звані вибори були очевидною насмішкою над демократією та брутальною наругою над правами людини. Ці так би мовити вибори оголосила нелегітимна Дума, яка у 2016 році обиралася на тимчасово окупованій території України. Цього нібито президента так само обирали в окупованому Криму. Відтак, лише на цій підставі Путіна не можна вважати легітимним президентом РФ», - заявив Бурбак.

«Верховна Рада повинна ухвалити відповідну постанову, у якій ми дамо належну політичну і правову оцінку фарсу, який у Росії називають виборами президента. Проект постанови №8153 вже зареєстровано депутатами фракції «Народний фронт», - уточнив він і додав, що постанову потрібно прийняти вже цього тижня.

Бурбак підкреслив, що фракція підтримує ідею щодо виходу України з СНД.

«Тут можна сказати лише одне: нарешті. Дуже хотілося б, аби ці розмови не закінчилися тільки гарними заявами чи піаром. Хочемо бачити вже і негайно проекти відповідних рішень. Досить говорильні, а більше дій», - додав голова фракції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з даними ЦВК Росії, за підсумками обробки 99% протоколів, Володимир Путін набирає 76,65%.

12 березня Європейський Союз відзначив, що не визнає нелегальної анексії Росією АР Крим, а також проведення напередодні так званих виборів «губернатора» Севастополя.

19 березня стало відомо, що Франція та Норвегія не визнають вибори президента Росії в анексованому Криму.

Пізніше новий голова МЗС Німеччини Гайко Маас назвав вибори президента Росії в окупованому Криму неприйнятними

Президент України Петро Порошенко заявив, що вибори у Росії були сфальсифіковані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: