Франція та Норвегія відмовились визнати вибори президента Росії у Криму

Франція та Норвегія відмовились визнати вибори президента Росії у Криму

Вибори в окупованому Криму були незаконними

Франція та Норвегія не визнають вибори президента Росії в анексованому Криму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Франції.

«Через чотири роки після незаконної анексії Автономної республіки Крим, а також Севастополя, Франція найрішучішим чином підтверджує свою прихильність до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності Криму в рамках міжнародно визнаних кордонів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у МЗС, Франція не визнає проведення виборів президента Росії на території Криму.

«Франція стурбована мілітаризацією півострова і погіршенням положення в галузі прав людини, особливо кримських татар. Вона засуджує дискримінацію за ознакою приналежності до етнічної або релігійної громади і закликає звільнити всіх осіб, затриманих в порушення міжнародного права. Франція також закликає до збереження і захисту історичної та культурної спадщини Криму», - йдеться в заяві.

Норвегія також не визнає переобрання Путіна в окупованому Криму.

«Норвегія не визнає російських президентських виборів в Криму. Норвегія і надалі підтримуватиме політику ЄС щодо невизнання», - йдеться в повідомленні МЗС у соцмережі Twitter.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що згідно з даними ЦВК Росії, за підсумками обробки 99% протоколів, Володимир Путін набирає 76,65%.

12 березня Європейський Союз відзначив, що не визнає нелегальної анексії Росією АР Крим, а також проведення напередодні так званих виборів «губернатора» Севастополя.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: