У Тимошенко заявили, що ролик з Коельо зняли ще у 2010 році

У Тимошенко заявили, що ролик з Коельо зняли ще у 2010 році
Юлія Тимошенко під час з'їзду ВО «Батьківщина»
Фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

Інтерв’ю з Коельо у 2010 році записав хорватський режисер, який підготував того року стрічку «Юлія»

У ВО «Батьківщина» заявили, що фільм про кандидата у президенти Юлію Тимошенко з бразильським письменником Пауло Коельо є біографічним, а не агітаційним.

Про це УП повідомила прес-секретар Тимошенко Марина Сорока.

«Під час урочистого з’їду партії «Батьківщина» 22 січня в Києві було показано біографічний фільм про життєвий шлях Юлії Тимошенко. Такі фільми біографічні ми готували і на попередні вибори. Демонстрація таких матеріалів є усталеною традицією під час висунення провідних політиків в Європі, США і фільм був зроблений і позиціонований як біографічний, а ніяк не агітаційний», - наголосила речниця.

Вона додала, що у стрічці використовувалося архівне і сучасне відео.

«Там були і члени родини, колишній президент Польщі Александр Квасневський, відомий письменник Пауло Коельйо. Інтерв’ю з Коельо у 2010 році записав хорватський режисер Яков Седлар, який підготував того року стрічку «Юлія». У цього режисера є всі права на показ, які він нам і передав – всі права і матеріали», - пояснила вона.

За її словами, у «Батьківщині» звернулися до хорватського режисера Якова Седлара і він підтвердив, що передав їм у сі права на фільм та вірний переклад слів Коельйо і розповів, що записав відео з письменником у 2010 році у його будинку в Женеві.

Крім того, речниця наголосила, що ці ж самі фрагменти відео із Коельйо були використані у попередніх фільмах на минулих виборах 2010 і 2014 років і тоді письменник їх не коментував.

Нагадаємо, 22 січня під час з'їзду ВО «Батьківщина», на якому Тимошенко висунули кандидатом у президенти, був показаний короткий фільм про неї. 

У фільмі, згідно переказу з іспанського, Коельо сказав: «Я зустрічався з Тимошенко двічі. У неї є харизма. Ще й яка! Це дуже сильна особистість. Вона пройшла через багато випробувань. І у неї є унікальна особливість - вона здатна долати будь-які труднощі. Саме така людина може керувати країною».

Натомість вчора Коельо заперечив, що висловлювався на підтримку кандидата в президенти України Юлії Тимошенко.

«Я ніколи не записував жодного повідомлення про те, що підтримую її кандидатуру. Навіть якщо вона мені подобається як людина, українська політика - не моя справа», - зазначив Коельо. 

Нагадаємо, згідно із новими соціологічними дослідженнями, Петро Порошенко наздоганяє Юлію Тимошенко у президентських рейтингах. 

До вашої уваги: 
  • Детальніше про президентські вибори читайте тут

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів

    Читайте також

    Дата публікації новини: