Україна в ОБСЄ закликала Кремль негайно звільнити політв’язнів

Україна в ОБСЄ закликала Кремль негайно звільнити політв’язнів
В РФ десятки українських громадян продовжують незаконно утримуватися під вартою як заручники кремлівського режиму

Дії російської влади вимагають від міжнародної спільноти збільшення тиску на Росію, заявив український дипломат

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук в черговий раз закликав владу РФ негайно звільнити незаконно утримуваних громадян України.

З відповідним закликом український дипломат виступив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє «Укрінформ».

«У Російській Федерації десятки українських громадян продовжують незаконно утримуватися під вартою як заручники кремлівського режиму. Серед них - український кінорежисер Олег Сенцов, журналіст Роман Сущенко, Олександр Кольченко та багато інших, включаючи Павла Гриба, якого сьогодні знову привели на російське шоу судового засідання. Ми закликаємо російську владу негайно звільнити незаконно утримуваних громадян України», - заявив він.

Прокопчук додав, що на території окупованого Криму російська окупаційна влада також продовжує утискати українських активістів і кримських татар. Зокрема, він вказав на очікуване у п’ятницю чергове «судове» засідання у справі Володимира Балуха, який був засуджений минулого року за підняття українського прапора біля свого приватного будинку. Крім того, відмовлено у наданні належної медичної допомоги кримському татарину Едему Бекірову, інваліду першої групи, стосовно якого окупаційна влада висунула сфабриковані звинувачення у зберіганні та передачі вибухових речовин і боєприпасів.

Крім того, український дипломат вказав на те, що Росія, незважаючи на заклики міжнародної спільноти, вже два місяці утримує військовополоненими 24 українських моряків, захоплених під час атаки на кораблі ВМС України 25 листопада 2018 року біля Керченської протоки.

«Дії російської влади вимагають від міжнародної спільноти збільшення тиску на Росію, включаючи посилення санкційного режиму, з метою стримування її агресії та примушення виконувати свої міжнародні зобов’язання», - наголосив Прокопчук.

Нагадаємо, на днях Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою 24-м українським морякам до 24 квітня 2019 року.

17 січня Європейський Союз закликав Росію негайно звільнити 24 українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: