Останнім чотирьом українським морякам подовжили арешт в Москві

Останнім чотирьом українським морякам подовжили арешт в Москві
Фото: EPA

Адвокати моряків клопотали про передачу справ до військового суду

Лефортовський суд Москви 16 січня на три місяці продовжив арешт останнім чотирьом українським морякам, затриманим Росією в районі Керченської протоки.

Відтак Віктор Безпальченко, Володимир Варимез, Владислав Костишин, Володимир Лісовий перебуватимуть під вартою до 24 квітня.

Адвокати моряків клопотали про передачу справ до військового суду, наголошуючи на тому, що їх підзахисні є військовополоненими. Утім суддя відхилила клопотання.

Натомість слідчі ФСБ просили продовжити термін тримання під вартою морякам, наголошуючи лише на ризику переховування підозрюваних від слідства. Утім адвокати заявили, що слідчі фактично не обґрунтували цей ризик.

Самі моряки повністю підтримали своїх адвокатів і не відповідали на жодні питання судді, які не стосуються їх імені та звання, посилаючись на Женевську конвенцію.

Попередньо суд задовольнив клопотання слідчого ФСБ про проведення засідання в закритому режимі. Адвокати заявили, що для цього не було підстав, адже в справі немає жодних секретних документів.

Напередодні суд в Москві продовжив термін утримання під вартою 20 з 24 українських військових моряків. 17 з них будуть знаходитися під арештом до 24 квітня, Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока залишаються в СІЗО до 26 квітня.

Адвокати подаватимуть апеляції щодо рішення суду у справі українських моряків. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: