В Черкасах Порошенко зустрівся з митрополитом Московської церкви

В Черкасах Порошенко зустрівся з митрополитом Московської церкви
Митрополит Софроній, голова Православної церкви України Епіфаній, президент Петро Порошенко

Митрополит Софроній зізнався, що президент намагався його переконати перейти до Православної церкви України

Президент Петро Порошенко зустрівся з митрополитом церкви Московського патріархату Софронієм (Дмитруком) під час церемонії відкриття пам’ятника митрополиту Василю Липківському у Черкасах. Пам'ятник освячував митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Очільник Черкаської єпархії церкви Московського патріархату Софроній зустрівся з главою держави після урочистої церемонії, про що митрополит повідомив в коментарі «Главкому».

Софроній зізнався, що президент намагався його переконати перейти до Православної церкви України, але митрополит відповів, що вагається.

«Такого прямого (наполягання) не було. Президент висловлював своє бажання (щоби митрополит Софроній перейшов до Православної церкви України, - ред.). Але я поки не знаю, я ще не визначився», - сказав митрополит Софроній.

Раніше в  інтерв'ю «Главкому»Софроній говорив, що не поминає під час служби патріарха Кирила, але і не входить до складу ПЦУ. На сайті церкви Московського патріархату в Україні він досі вказаний як правлячий архієрей і митрополит Черкаської єпархії.

Софроній був одним із головних прихильників автокефалії для української церкви, але не був присутній на Об'єднавчому соборі 15 грудня, пославшись на здоров'я. Софроній звернувся до делегатів Собору у спеціальному відео, у якому висловив своє бачення того, якою має бути новостворена цеква: ПЦУ має бути «такою незалежною, як і всі незалежні церкви, і Антіохійська, і Єрусалимська, і Сербська...».

Після Собору Софроній висловив обурення тим, що українські єпископи прийняли умови Константинополя, які зобов'язують українську церкву узгоджувати із Константинополем усі дії і позбавляють самостійності в ухваленні рішень. Зокрема, висвячувати єпископів можна буде лише через Константинополь, навіть миро купувати також через них.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: