Митрополит Софроній, який не приїхав на Об'єднавчий собор, записав відеозвернення

Митрополит Софроній, який не приїхав на Об'єднавчий собор, записав відеозвернення
Митрополит Софроній не зміг приїхати на Об'єднавчий собор 

Митрополит Софроній закликав учасників Собору під час ухвалення рішень керуватися інтересами народу та країни

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), чия участь передбачалася в об'єднавчому Соборі українських православних церков, не зміг був присутнім через стан здоров'я.

Загалом з 10 архієреїв УПЦ МП, чия поява очікувалася в Софії Київській, фізично були присутні лише двоє - митрополити Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та Вінницький Симеон (Шостацький).

Митрополит Софроній надіслав відеозвернення, інші дали письмові доручення присутнім колегам голосувати від їхнього імені: імена цих єпископів невідомі, але за результатами обговорення на Соборі було ухвалено рішення письмові доручення за реальні голоси не зараховувати.

Зокрема, у відеозверненні митрополит Софроній закликав учасників Собору під час ухвалення рішень керуватися інтересами народу та країни, відсунувши особисті на другий план.   

Нагадаємо, митрополит Української православної церкви московського патріархату Олександр Драбинко відвідав Об'єднавчий собор, який пройшов 15 грудня у Києві.

Як відомо, 17 грудня в резиденції митрополита Онуфрія на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври проходило позачергове засідання синоду УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому обрали очільника Помісної церкви, яким став митрополит Переяславський і Білоцерківський Української православної церкви Київського патріархату Епіфаній. 6 січня у Константинополі він отримає Томос. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: