Митрополит Софроній пояснив, чому єпископи УПЦ МП не спішать до нової церкви

Митрополит Софроній пояснив, чому єпископи УПЦ МП не спішать до нової церкви
Митрополит Софроній: Єпископів УПЦ МП настільки багато, що їх не буде куди дівати
Фото: kropyva.ck.ua

Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП заявив, що єпископів у Московській церкві так багато, що їх не буде куди дівати

Приєднання єпархій Московської церкви в Україні до нової помісної церкви неможливе, бо таку кількість єпископів, яку ця церква наплодила в останні роки, важко прилаштувати. Про це в інтерв'ю «Главкому» заявив Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній.

«Їх настільки багато (в УПЦ МП кількість єпископів за останні роки зросла до 90: 53 правлячих, 37 - вікарних, - «Главком»), що їх не буде куди дівати», – визнає митрополит Софроній, Черкаську єпархію якого теж розділили 10 років тому.

На питання «Главкома», чи спілкується митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній з керівником Уманської єпархії, митрополитом Пантелеймоном і якої він думки про церковне об’єднання, митрополит відповів: «Я взагалі ні з ким не спілкуюся».

Він додав, що зараз поки дуже складно говорити про настрої людей на Черкащині. «Нам треба трохи витримки. Поспішно визначати дуже складно», – резюмував митрополит Черкаський і Канівський УПЦ МП.

Раніше «Главком» повідомляв, що Митрополит Софроній дозволив парафіям переходити в Українську церкву. «У мене в єпархії демократія. Хочеш – іди до нової церкви, хочеш – ні», - каже митрополит.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Детальніше читайте тут: Митрополит Софроній: Я ні туди і ні сюди. Але у Московському патріархаті не залишаюся

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: