В Україні прокоментували «історичну заяву» Вашингтона щодо анексії Криму

В Україні прокоментували «історичну заяву» Вашингтона щодо анексії Криму
Президент України Петро Порошенко
Фото: Главком

Порошенко вважає, що заява Помпео «нарешті позбавить Кремль імперських ілюзій»

Президент України Петро Порошенко та Міністерство закордонних справ привітали заяву держсекретаря США Майка Помпео про невизнання анексії Криму з боку РФ.

«Вітаю історичну заяву Вашингтона про невизнання спроби анексії українського Криму російським агресором. Достойна відповідь гібридним провокацій Кремля після Гельсінкі…Переконаний, що згадана заява державного секретаря США Майка Помпео нарешті позбавить Кремль імперських ілюзій», - заявив Порошенко.

Натомість МЗС України повідомило, що декларація Держдепу «підтверджує сталість політики США в питанні поваги суверенітету та територіальної цілісності. Так само як і в декларації Велеса 1940 року».

«Ми вітаємо рішучість США в намірі РФ поважати міжнародне право й відновити територіальну цілісність України. Ми також глибоко вдячні Сполученим Штатам за практичну допомогу в протидії російській агресії проти України», - заявили в МЗС.

Нагадаємо, 25 липня США закріпили невизнання анексії Криму на рівні офіційної декларації. У заяві держсекретаря Майка Помпео вказується, що США відмовляються визнати претензії Росії щодо Криму і закликали Москву припинити незаконну окупацію півострова.

Помпео також сказав, що президент Росії Володимир Путін й американський лідер Дональд Трамп на зустрічі в Гельсінкі обговорювали питання України, але не змогли дійти згоди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: