Венеціанська комісія розгляне проект закону про всеукраїнський референдум

Венеціанська комісія розгляне проект закону про всеукраїнський референдум

Венеціанська комісія дасть оцінку законопроекту про всеукраїнський референдум

Дмитро Разумков направив Венеціанській комісії запит щодо оцінки закону

Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) розгляне проект закону про всеукраїнський референдум. Про це повідомляє пресслужба Венеціанської комісії.

«13 травня 2020 року голова Верховної Ради України направив запит щодо оцінки Венеціанської комісії проекту  Закону України «Про всеукраїнський референдум», - йдеться  у повідомленні.

 При цьому про дату розгляду і оголошення висновку не повідомляють.

 Європейська комісія за демократію через право або Венеціанська комісія - дорадчий орган Ради Європи з питань конституційного права, котрий надає висновки про відповідність проектів законодавчих актів європейським стандартам та цінностям. Європейська комісія за демократію через право, утворена у 1990 році згідно з Резолюцією 90(6) КМ РЄ про Часткову угоду, яка заснувала цю інституцію.

Нагадаємо, раніше голова ВР Дмитро Разумков заявляв, що через кілька тижнів ВР може розглянути законопроект про загальнонаціональний референдум. Пакетом законопроектів про народовладдя у парламенті опікується перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. У ВР очікують висновків від міжнародних організацій щодо законопроекту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: