Якщо Савченко почне голодувати, їй встановлять посилений медичний нагляд - Мін'юст

Якщо Савченко почне голодувати, їй встановлять посилений медичний нагляд - Мін'юст
Надія Савченко
Фото: Станіслав Груздєв

У Міністерстві юстиції нагадують, що існує чіткий регламент поводження з тими затриманими, хто не вживає їжу

Народний депутат Надія Савченко буде під посиленим наглядом лікарів, якщо розпочне голодування. Про це заявив у ефірі «5 каналу» міністр юстиції України Павло Петренко.

«Є чіткий регламент поводження з тими затриманими, хто не вживає їжу. Вони мають доступ до лікарів, постійного медичного огляду і фактично забезпечення тим необхідним, щоб вони, будучи фактично в стані голодування, підтримували свою життєздатність. Тому я думаю, що в цій ситуації, якщо йтиме мова про СІЗО СБУ, там фахівці медичну допомогу нададуть. Якщо мова йтиме про пенітенціарну систему, ми так само маємо відповідні регламенти і працюємо з цивільними лікарями», - заявив він.

Як відомо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

Перед голосуванням генеральний прокурор України виклав нардепам версію слідства. У Раді також продемонстрували оперативне відео, на якому Савченко та Рубан домовляються із військовими про стратегію й тактику перевороту.

У п’ятницю, 23 березня, Шевченківській суд Києва постановив взяти Савченко під варту. Нардепа відправили до ізолятора на 59 діб без права внесення застави.

Савченко оголосила про голодування.

Читайте також матеріал: «Бабах!». Як «пакували» Героя України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: