Звільнений Ахтем Чийгоз: Голова «верховного суду» обіцяв, що я ні за яких обставин не вийду із СІЗО

Звільнений Ахтем Чийгоз: Голова «верховного суду» обіцяв, що я ні за яких обставин не вийду із СІЗО

До всіх пропозицій «звільнення» Чийгоз ставився дуже скептично

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів у інтерв’ю  «Главкому», що суддя, який його судив, ненавидів його ще з часів української влади в Криму за його «активну позицію і за те, що він член Меджлісу і кримський татарин».

Як зазначає Чийгоз, коли  йому стали пропонувати підписати прохання про помилування, він сказав: «Хлопці, таким методом я б давно вийшов», і на цьому тема закрилася.

«Якщо ти в тюрмі сидиш, і кожен день живеш з думкою, що ось-ось вийдеш, то тобі психологічно дуже важко. Треба домовитися з самим собою. Я домовився, що перебуватиму за ґратами не менше восьми років. Мене вже попередили, що перекидати будуть з «червоної» в «червону» зону («червона зона» - утримання арештантів з особливою прискіпливістю. – «Главком») після набуття чинності вироку...», - згадує Чийгоз.

Він додає, що «у окупантів у Криму не може бути якихось послідовних, стабільних речей. Є центр, який в будь-який момент змінює рішення».  Тому до всіх пропозицій «звільнення» політик ставився дуже скептично.

Нагадаємо, що 25 жовтня Росія звільнила Чийгоза і Умерова і передала Туреччині.

Повну версію інтрев'ю з Ахтемом Чийгозом читайте тут: Ахтем Чийгоз: Останнім часом у кримських тюрмах кричать «Слава Україні». У відповідь доноситься «Аллаху акбар»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: