Чийгоз: нема ніяких «кримчан», є громадяни України, які живуть у Криму

Чийгоз: нема ніяких «кримчан», є громадяни України, які живуть у Криму

З формулювання «кримчани» і почався сепаратизм, - вважає Ахтем Чийгоз

«Ось з таких дрібних, заздалегідь спланованих назв як «кримчани» прийшла біда в Крим. Ну які кримчани? Це громадяни України, які живуть в Криму» - таку думку висловив у інтерв’ю «Главкому» заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Немає такого поняття «кримчани», - говорить Чийгоз. - Я ще в 2000-х роках казав, що не можна так говорити. Я вам скажу, хто ці ярлики вішав – Дейч, Сенченко(Борис Дейч, Андрій Сенченко – українські політики з Криму. – «Главком»)».

Також Чийгоз зазначає, що йому приходили листи із Саратова, Москви, з Уралу, де росіяни просили вибачення. «Пробачте нас за цю нашу підлу владу. Ми росіяни, але ми пишаємося вами, поважаємо вас», - цитує він.

На думку Чийгоза, ці листи мають дуже велике символічне значення: «Десь чотири місяці тому вперше мені принесли листа, причому від громадян Росії, з печаткою «перевірено»,  в якому повністю засуджується простими російськими громадянами анексія і окупація».

Нагадаємо, що 25 жовтня Росія звільнила Чийгоза і Умерова і передала Туреччині.

Повну версію інтрев'ю з Ахтемом Чийгозом читайте тут: Ахтем Чийгоз: Останнім часом у кримських тюрмах кричать «Слава Україні». У відповідь доноситься «Аллаху акбар»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: