У хворих на коронавірус вчені виявили аномальні патології кишечника

У хворих на коронавірус вчені виявили аномальні патології кишечника

Вчені з’ясували, що у багатьох пацієнтів з Covid-19 розвиваються аномальні патології кишечника

Серед найбільш серйозних патологій був виділений пневматоз

Вчені з США в результаті дослідження з'ясували, що у багатьох заражених коронавірусом пацієнтів розвиваються аномальні патології кишечника.

Про це повідомляє Medicalxpress.

У дослідженні взяли участь 414 осіб, середній вік яких склав 57 років. Майже у третини з них за допомогою комп'ютерної томографії вдалося виявити порушення роботи кишечника і новоутворення. « «Відхилення частіше фіксували  у людей, які лікувалися у відділенні інтенсивної терапії. Щоб зрозуміти причину таких змін, необхідні додаткові дослідження», - зазначив лікар з Массачусетської лікарні Раджеш Баяна.

Серед найбільш серйозних патологій був виділений пневматоз - це стан, при якому гази проникають в стінки кишечника і утворюють кісти. Також у деяких хворих зафіксували ішемію кишечника і холестаз - порушення утворення жовчі.

Раніше повідомляли, що коронавірус, може розмножуватися в кишечнику. Так, деякі інфіковані скаржаться на нудоту, розлад шлунково-кишкового тракту і діарею.

Нагадаємо, станом на ранок 13 травня у світі на Covid-19 захворіли 4 342 453 осіб, з них 292 893 особи померли, 1 602 443 – одужали. У трійку лідерів за кількістю хворих входять США (1 408 636 осіб), Іспанія (269 520) та РФ (232 243). На четвертому місці – Велика Британія (226 463)

Станом на 9 ранку 13 травня в Україні зафіксовано 402 нових випадків захворювання на Covid-19. Із них – 25 дітей та 94 медичних працівників. До лікарень було госпіталізовано 174 особи. Померло від коронавірусу минулої доби 14 людей. При цьому, наголошують у МОЗ, минулої доби одужала рекордна кількість пацієнтів – 343.

Слід зазначити, що днем раніше в Україні на коронавірус захворіли 375 людей, і загальна статистика хворих складала 16023 особи. Крім того позаминулої доби від коронавірусу померли 17 українців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: