Безробітних стало менше: куди кличе працювати держава

Безробітних стало менше: куди кличе працювати держава
Держава уже виплатила таким працівникам 8,5 млн грн
Фото: t.me/markushyn

Найбільшу кількість безробітних залучили у Сумській та Київській області 

Понад 2000 безробітних залучено до виконання суспільно корисних робіт у шести областях у межах проєкту «Армія відновлення».  Сьогодні такі роботи проводяться у Сумській, Чернігівській, Київській, Донецькій, Полтавській та Рівненській областях. З грудня їх буде організовано у Волинській та Запорізькій областях, йдеться у повідомленні Мінекономіки України.

«Залучені до суспільно корисних робіт перейшли у статус зайнятих та отримують оплату за виконання таких робіт не менше 6700 грн. Держава виплатила їм уже 8,5 млн грн», – повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна.

Найбільшу кількість безробітних залучили у Сумській – 664 особи та Київській області – 509 осіб. На Полтавщині залучено 313 осіб, у Донецькій області – 262, Чернігівській – 209, Рівненській – 67 осіб.

Найчастіше люди виконують роботи зі зміцнення гребель, розчищення узбережжя біля водойм, заготівлі дров для населення, розвантаження гуманітарної допомоги, облаштування укриттів, працюють над благоустроєм міст та ліквідацією стихійних звалищ.

Оплату праці за виконання таких робіт можна дофінансувати з обласних бюджетів, вважають у Мінекономіки.

Нагадаємо, у суботу, 26 листопада, росіяни завдали ракетного удару по Дніпру. Внаслідок атаки окупантів було знищено цілий квартал.

Раніше МВС повідомило, скільки цивільних об’єктів в Україні пошкодили окупанти. 

Тим часом у Маріуполі окупанти зносять будинки в історичній частині міста.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: