Чому призупинився перехід парафій до Помісної церкви? В Офісі президента прокоментували ситуацію

Чому призупинився перехід парафій до Помісної церкви? В Офісі президента прокоментували ситуацію
Обраний президент Зеленський та митрополит Онуфрій на зустрічі у Феофанії 30 квітня 2019 року

«У мене є почуття віруючої людини», - перший заступний голови Офісу президента

Перший заступник голови офісу президента Сергій Трофімов запевняє, що він не давав команд призупинити перехід парафій до Помісної церкви. Про це Трофімов сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Не було таких команд і не буде», - стверджує посадовець.

Трофімов вважає, що люди самі вирішують, до якої конфесії належати і якого віросповідання бути.

«Що ж стосується цієї історії, то вона, на жаль, була дуже політизована», - говорить перший заступник голови Офісу президента.

За словами Трофімова, важливо визначитись, щоб правильно один з одним спілкуватись і розуміти. «Є Українська православна церква (УПЦ МП – «Главком»), де служать українські священики, українські монахи і прихожани – громадяни України. Я маю на увазі, що з Таджикистану ніхто не завозив сюди нікого взагалі-то», - сказав посадовець.

Трофімов наголосив, що на своїй посаді, він не дає «команд на чиюсь користь і професійно не займається цими процесами». «Але, як віруюча людина і громадянин, я, звісно ж, буду відстоювати законність у вирішенні церковних питань. Я отримую багато листів і звернень щодо незаконної перереєстрації з тиском на місцях. Тому головам ОДА ставиться завдання слідкувати за законністю цих процесів», - зазначив перший заступник голови Офісу президента. 

Трофімов стверджує, що оскільки в Україні церква відокремлена від держави, а держава від церкви, «церква не впливає на політику, а держава на життя церкви», то і він дотримується цієї позиції. «Але звернення до мене надходять іншого змісту. Українська православна церква звертається і каже, що нам не потрібно ніяких преференцій чи особливого ставлення. Все, що нам потрібно, – аби на нас не тиснули, як в попередні роки. Це все, про що просять вони», - запевняє Трофімов.

До відома, нинішній перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов ще рік тому був виконавчим продюсером студії «95 квартал» і відповідав за кіновиробництво. Сьогодні ж в Офісі президента він обіймає другу за ієрархією посаду після Андрія Єрмака. Головний функціонал Трофімова – очі і вуха президента в регіонах. Саме він опікується підбором кадрів, які Київ відправляє керувати обласними та районними адміністраціями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: