Надзвичайні новини з Лаври. За минулу добу ще 63 випадки коронавірусу

Надзвичайні новини з Лаври. За минулу добу ще 63 випадки коронавірусу

У Лаврі вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус

За минулу добу у столиці захворювання на коронавірус підтвердили у рекордної кількості киян - у 79 осіб. З них 63 випадки - в Києво-Печерській лаврі. Загалом у Києві вже 495 підтверджених випадків захворювання на Covid-19. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася за минулу добу ще на 79 людей. З них - шість медиків. За добу, що минула, в столиці, на жаль, - ще 2 летальних випадки. Загалом у Києві вже 495 підтверджених випадків захворювання на Covid-19», - сказав Кличко.

Він зазначив, що із випадків, зареєстрованих за минулу добу, 63 – у Києво-Печерській лаврі. Тобто там вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Серед тих киян, що захворіли: 22 жінки віком від 26 до 66 років та 57 чоловіків - від 18 до 74 років. До лікарень столиці госпіталізували 7 пацієнтів. Інші лікуються на самоізоляції, під контролем медиків.

«Щодня до Державної установи «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» надходить все більше зразків для лабораторного дослiдження на ПЛР - на підтвердження чи спростування діагнозу захворювання на коронавірус. Протягом вихiдних до центру доставлено 827 зразкiв. Усього до лабораторiї на сьогоднішній день доставили на дослідження майже 4 300 зразків. З них чверть – це зразки, що відібрали у киян 28 мобільних бригад медиків. Опрацювали в лабораторному центрі вже понад - 4 100 зразків. Підкреслю: це цифра разом з повторними тестами. Бо, коли людина одужує, їй роблять ще два повторних ПЛР тести», - додав Кличко.

За його словами, діагноз підтверджується у 15% киян, яких тестують на коронавірус.

Як повідомлялося, 4 квітня на сайті Києво-Печерської лаври повідомили, що «для запобігання спалаху епідемії, викликаної вірусом Covid-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври провела тестування на наявність захворювання». Лавру закрили на карантин. У Лаврі коронавірус виявили у 30 священників.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус.

11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні. Наразі невідомо, чи підтвердився у нього коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: