Командир МБАК «Нікополь» відзначає своє 25-річчя у російській в’язниці

Командир МБАК «Нікополь» відзначає своє 25-річчя у російській в’язниці
Богдан Небилиця і у російській в'язниці проявляє твердість характеру, опираючись тиску ФСБ, - написав Полозов

Небилиця був одним із тих курсантів, які у 2014 році у Севастополі під дулами автоматів співали гімн України, - написав правозахисник

Сьогодні день народження у військовополоненого українського моряка Богдана Небилиці. Старшому лейтенанту ВМСУ - командиру МБАК «Нікополь» - виповнюється 25 років. Про це повідомив правозахисник Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook.

«Старшому лейтенанту ВМСУ Богдану Небилиці - командиру МБАК «Нікополь» сьогодні виповнюється 25 років. Богдан - справжній патріот України!», - написав Полозов.

Адвокат додав, що у 2014 році, у розпал «російської весни» у Криму, курсант Нахімовського військово-морського училища Небилиця у Севастополі разом зі своїми товаришами співав гімн України під дулами автоматів російських окупантів.

«Богдан проявляє твердість характеру і у російській в’язниці. З листопада минулого року оперативники ФСБ намагаються чинити на Небилицю психологічний тиск і схилити його до визнання провини, але безуспішно», - написав Полозов.

«Вітаємо Богдана Небилицю з Днем народження! Бажаємо йому сил, терпіння, мужності і витримки, а головне, швидкого повернення додому до своїх близьких!», - привітав українського моряка правозахисник.

Нагадаємо, Лефортовський районний суд Москви продовжив термін тримання під вартою для ще чотирьох українських моряків, яких росіяни захопили наприкінці листопада у районі Керченської протоки. Таким чином арешт продовжили для всіх 24 полонених українських моряків.

Напередодні суд в Москві продовжив термін утримання під вартою 20 з 24 українських військових моряків. 17 з них будуть знаходитися під арештом до 24 квітня, Андрій Ейдер, Андрій Артеменко і Василь Сорока залишаються в СІЗО до 26 квітня.

Адвокати подаватимуть апеляції щодо рішення суду у справі українських моряків. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: