Російський суд продовжив арешт ще восьми українським морякам

Російський суд продовжив арешт ще восьми українським морякам
Полонені українські моряки в Лефортівському суді Москви
Фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Моряки не відповідати на жодні питання судді, які не стосуються їх імені та звання, посилаючись на Женевську конвенцію

Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою ще семи українським морякам та одному співробітнику СБУ до 24 квітня 2019 року.

Відтак, суд продовжив термін тримання під вартою морякам Олегу Мельничуку, Андрію Ейдеру, Андрію Артеменко, Юрію Будзило, Богдану Небелиці, Сергію Чулибі, Юрію Без'язичному та одному представнику СБУ Василю Сороці.

Адвокати моряків клопотали про передачу справ до військового суду, наголошуючи на тому, що їх підзахисні є військовополоненими. Втім суддя відхилила дане клопотання.

Натомість слідчі ФСБ просили продовжити термін тримання під вартою чоловікам наголошуючи лише на ризику переховування підозрюваних від слідства. Втім адвокати заявили, що слідчі фактично необгрунтували цей ризик.

Самі моряки повністю підтримали своїх адвокатів і не відповідати на жодні питання судді, які не стосуються їх імені та звання, посилаючись на Женевську конвенцію.

Попередньо суд задовольнив клопотання слідчого ФСБ про проведення засідання в закритому режимі. Адвокати заявили, що для цього не було підстав, адже в справі немає жодних секретних документів.

Раніше повідомлялося, що Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 квітня арешт 12 українським військовополоненим морякам.

Троє суддів розглядають справи українських військових четвірками - у кожній залі засідань по чотири військовополонених.

Нагадаємо, напередодні суду до Москви прибули родичі моряків, але ФСБ не дозволила їм побачитись з полоненими.

15 січня зранку уповноважена з прав людини ВР України Людмила Денісова разом з рідними українських військовополонених моряків, прибула на засідання Лефортовського суду

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: